ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

ΑΣΠΑΙΤΕ 2014-2015


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ-ΤΠΕ


ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, M.Ed., Ph.D. & ΒΙΒΙΑΝ ΤΖΟΥΛΙΑ, M.Sc., Ph.D. St.


ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:

ΜΕΛΑΧΡΗ ΖΩΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΜΠΙΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ)

ΔΕΡΔΕΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΜΠΟΥΣΙΟΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)

ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΛΕΝΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ)

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ (ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014






ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
LOGO-KDVM

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Η εκπαιδευτική διαδικασία στην εμπειρία της καθημερινότητας

Η Διά Βίου Μάθηση ως εκπαιδευτική διαδικασία ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.

Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, και ενσκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρωπίνου βίου. Είναι δηλαδή η εμπλοκή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εμπειρία της καθημερινότητας.

Στόχος: Ικανότητα προσαρμογής και ενίσχυση ίσων ευκαιριών πρόσβασης ενηλίκων στην εκπαίδευση

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.205.000€ από εθνικούς πόρους, εστιάζει στην Εκπαίδευση και στη Διά Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τέλος στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Συστήνονται & λειτουργούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε Δήμους

Σε όσους Δήμους των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου το επιθυμούν, συστήνονται και λειτουργούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), στα οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ή ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Θεματικά & Γνωστικά αντικείμενα

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, που επιλέγονται από τους Δήμους εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

Νέες Τεχνολογίες

Γλώσσα και Επικοινωνία

Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

Πολιτισμός και Τέχνη

Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

Η Καινοτομία του έργου 

Η πρωτοτυπία στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» είναι ότι προσφέρεται η δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας e-ΚΔΒΜ (εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) ως εναλλακτική δομή, με μειωμένο διοικητικό και εκπαιδευτικό κόστος, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των νησιωτικών Δήμων που έχουν λίγους κατοίκους, είναι δυσπρόσιτοι και παρουσιάζουν μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

Επικοινωνία

τηλ.: 213 1314 501, 503, 505

e-mail: kdvm9@ein.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου