ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

ΑΣΠΑΙΤΕ 2014-2015


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ-ΤΠΕ


ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, M.Ed., Ph.D. & ΒΙΒΙΑΝ ΤΖΟΥΛΙΑ, M.Sc., Ph.D. St.


ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:

ΜΕΛΑΧΡΗ ΖΩΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΜΠΙΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ)

ΔΕΡΔΕΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΜΠΟΥΣΙΟΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)

ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΛΕΝΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ)

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ)

ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ (ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

(Carrer Development Inventory)





Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικής Ανάπτυξης σχεδιάστηκε για να ερευνήσει την ετοιμότητα λήψης επαγγελματικών αποφάσεων των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, των ανθρώπων δηλαδή που βρίσκονται σε ένα διερευνητικό στάδιο της επαγγελματικής τους ανάπτυξης και πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από τα ερωτηματολόγια ενδιαφερόντων.

Αντικατοπτρίζει τις στάσεις σχετικά με τις μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές, το βαθμό σκέψης, προσπάθειας, σχεδιασμού και διερεύνησης συνειδητά των επαγγελματικών επιλογών. Δείχνει την ικανότητα κάποιου να εφαρμόσει και να κατανοήσει τον κόσμο της εργασίας κάνοντας συνειδητές επιλογές. 

Θέτει ερωτήματα που αφορούν στο σχολείο, στην εργασία, στη μελλοντική σταδιοδρομία, και στα εκπαιδευτικά/ επαγγελματικά σχέδια που έχει κάνει ο ερωτώμενος.

Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικής Ανάπτυξης διατίθεται στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.vocopher.com/


ΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΠΛΟΗΓΟΣ

Η βάση "Πλοηγός" είναι η επίσημη Εθνική Βάση Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών της Ελλάδας. Αποτελεί μια μόνιμη πηγή πληροφόρησης για ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας. Διασυνδέεται μαζί με τις εθνικές βάσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών (Ploteus II - Portal on Learning Opportunities throughout the European Space) και παρέχει τόσο στους Έλληνες όσο και στους ευρωπαίους πολίτες τη δυνατότητα να αναζητήσουν πληροφορίες για σπουδές στην Ελλάδα για όλα τα επίπεδα και όλους τους τύπους εκπαίδευσης (γενική, τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αρχική ή συνεχιζόμενη κατάρτιση, εκπαίδευση ενηλίκων, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ.), ανάλογα με τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Δημιουργήθηκε με τη χρηματοδότηση του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (ΕΚΕΠ, 2008) και επικαιροποιείται συστηματικά από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Ο Πλοηγός φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής κινητικότητας των πολιτών, αλλά και ένα εργαλείο υποστήριξης του έργου των Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ EUROPASS










Τι είναι το Europass;

Πέντε έγγραφα που σας βοηθούν να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και εύληπτο τρόπο στην Ευρώπη:
- Δύο έγγραφα ελεύθερης πρόσβασης, που συμπληρώνονται από ευρωπαίους πολίτες:
  • το Bιογραφικό σημείωμα σάς παρέχει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας τον οδηγό ή μεταφορτώνοντας το έντυπο, τα παραδείγματα και τις οδηγίες.
  • το Διαβατήριο γλωσσών είναι ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων και προσόντων Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας διαβατήριο γλωσσών Europass σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας τον οδηγό ή μεταφορτώνοντας το έντυπο, τα παραδείγματα και τις οδηγίες.
- Τρία έγγραφα που εκδίδονται από αρχές εκπαίδευσης και κατάρτισης:
  • η Κινητικότητα Europass καταγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
  • το Συμπλήρωμα πιστοποιητικού περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Συμπληρώνει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο πρωτότυπο πτυχίο, διευκολύνοντας την κατανόησή του, ιδίως στο εξωτερικό.
  • το Παράρτημα διπλώματος περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συμπληρώνει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο πρωτότυπο πτυχίο, διευκολύνοντας την κατανόησή του, ιδίως στο εξωτερικό.
- Το δίκτυο Εθνικών Κέντρων Europass – το πρώτο σημείο επαφής για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Europass.

Ο στόχος του

Να βοηθά:
  • τους πολίτες να παρουσιάσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους με τρόπο αποτελεσματικό ώστε να βρουν θέση εργασίας ή ευκαιρία εκπαίδευσης
  • τους εργοδότες να κατανοήσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα του εργατικού δυναμικού
  • τις αρχές εκπαίδευσης και κατάρτισης να καθορίσουν και να διαδώσουν το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ EURES




Το EURES βοηθά τους εργαζόμενους να διασχίσουν τα σύνορα

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες απασχόλησης EURES (European Employment Services) είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου· συμμετέχει και η Ελβετία. Στους εταίρους του δικτύου περιλαμβάνονται οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, οι συνδικαλιστικές και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει το συντονισμό του δικτύου.

Κύριοι στόχοι του EURES είναι:

- Να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει συμβουλές σε εργαζόμενους που ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. 
- Να βοηθά τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες. 
- Να παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε εργαζόμενους και εργοδότες στις διασυνοριακές περιοχές.


ΙΔΡΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ



Το Erasmus+ είναι το κοινοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020. Το Erasmus+ διαδέχεται και αντικαθιστά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου 2007-2013 στους Τομείς αυτούς και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, Νέα Γενιά  σε Δράση, ErasmusMundus, Tempus, Alpha, Edulinkκαι άλλα διμερή προγράμματα συνεργασίας με τρίτες χώρες.  Το Πρόγραμμα θα παρέχει υποστήριξη σε όλους τους τομείς της Διά Βίου Μάθησης (της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων) καθώς και των τομέων της Νεολαίας και του Αθλητισμού.  Εκτός από την συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών προωθεί και τη συνεργασία με Χώρες Εταίρους (Τρίτες χώρες).

Οι τρεις Βασικές Δράσεις του Προγράμματος εφαρμόζονται σε όλους τους Τομείς Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας, με τους ίδιους βασικούς κανόνες εφαρμογής, ανεξαρτήτως τομέα.

Βασική Δράση 1: Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων
Βασική Δράση 2: Συνεργασίες για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών
Βασική Δράση 3: Υποστήριξη μεταρρυθμίσεων πολιτικής

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ μπορούν να ανακτηθούν στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://erasmusplus.cy/ 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ...


«Πώς τα κατάφερα να μπω Πανεπιστήμιο με μόλις τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα; Μα το ήθελα πραγματικά. Το είχα βάλει σκοπό. Όχι για να βρω δουλειά, ούτε για να βγάλω λεφτά. Ήθελα να μορφωθώ για να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και τη ζωή μου».






"Choose a job you love and you will never have to work a day in your life" 
 Confucious


"Διάλεξε μία δουλειά που αγαπάς και δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου" Κομφούκιος






ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
LOGO-KDVM

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Η εκπαιδευτική διαδικασία στην εμπειρία της καθημερινότητας

Η Διά Βίου Μάθηση ως εκπαιδευτική διαδικασία ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.

Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, και ενσκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρωπίνου βίου. Είναι δηλαδή η εμπλοκή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εμπειρία της καθημερινότητας.

Στόχος: Ικανότητα προσαρμογής και ενίσχυση ίσων ευκαιριών πρόσβασης ενηλίκων στην εκπαίδευση

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.205.000€ από εθνικούς πόρους, εστιάζει στην Εκπαίδευση και στη Διά Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τέλος στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Συστήνονται & λειτουργούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε Δήμους

Σε όσους Δήμους των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου το επιθυμούν, συστήνονται και λειτουργούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), στα οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ή ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Θεματικά & Γνωστικά αντικείμενα

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, που επιλέγονται από τους Δήμους εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

Νέες Τεχνολογίες

Γλώσσα και Επικοινωνία

Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

Πολιτισμός και Τέχνη

Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

Η Καινοτομία του έργου 

Η πρωτοτυπία στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» είναι ότι προσφέρεται η δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας e-ΚΔΒΜ (εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) ως εναλλακτική δομή, με μειωμένο διοικητικό και εκπαιδευτικό κόστος, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των νησιωτικών Δήμων που έχουν λίγους κατοίκους, είναι δυσπρόσιτοι και παρουσιάζουν μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

Επικοινωνία

τηλ.: 213 1314 501, 503, 505

e-mail: kdvm9@ein.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




 

 
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΗΣ  ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  ;;

 

 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k1uOOEREpVU

 


prog-sdeΤο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Τα Σ.Δ.Ε. στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2525/97 στο πλαίσιο που έχουν προδιαγράψει οι διακηρυγμένες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στόχοι
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προτάθηκε στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ομάδα – Στόχος

Πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Χρηματοδότηση

Το πρόγραμμα των Σ.Δ.Ε. συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπρόσθετα στοιχεία

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες, συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 25ωρo και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε σωφρονιστικά καταστήματα έχουν πρωινό ωράριο.

Διδάσκονται:

  • Ελληνική Γλώσσα
  • Μαθηματικά
  • Αγγλική Γλώσσα
  • Πληροφορική
  • Κοινωνική Εκπαίδευση
  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
  • Φυσικές Επιστήμες
  • Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή
  • Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Οι Συμβουλευτικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν ένα Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και έναν Σύμβουλο Ψυχολόγο σε κάθε σχολείο, αποτελούν μία από τις καινοτομίες αυτών των σχολείων.

Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Η απόκτηση γενικών γνώσεων, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η εκμάθηση ξένης γλώσσας και η συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας. 

Επικοινωνία με την Ομάδα Έργου

Τηλέφωνα: 213 1314684
Fax: 213 1314506
e-mail: 
sde @ gsae.edu.gr 

 
Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 58 ΣΔΕ  κατανεμημένα στις 13 περιφέρειες ως εξής:



ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΔΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΗΛ.: 25510 89804
ΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΗΛ.: 25210 26880
ΣΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΗΛ.: 2510 245001
ΣΔΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΗΛ.: 25310 83414
ΣΔΕ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΗΛ.: 25410 84366
ΣΔΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΤΗΛ.: 25520 23393
ΣΔΕ ΣΑΠΩΝ
ΤΗΛ.: 25320 21110
2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΔΕ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΤΗΛ.: 210 2409737
ΣΔΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΤΗΛ.: 210 8323941
ΣΔΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΤΗΛ.: 210 9533008
1Ο ΣΔΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΤΗΛ.: 210 5693520
ΣΔΕ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΤΗΛ.: 210 6669129
ΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ.: 210 4935600
ΣΔΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΤΗΛ.: 210 5319749
2Ο ΣΔΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 210 4963972
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΔΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΤΗΛ.: 22510 37401
ΣΔΕ ΣΑΜΟΥ
ΤΗΛ.: 22730 24830
ΣΔΕ ΧΙΟΥ
ΤΗΛ.: 22710 81860
4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΗΛ.: 26410 56100
ΣΔΕ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗΛ.: 2610 462086
ΣΔΕ ΠΥΡΓΟΥ
ΤΗΛ.: 26210 20350
5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΔΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΗΛ.: 24670 21001
ΣΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΗΛ.: 24610 41077
ΣΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΗΛ.: 23850 44858
1Ο ΣΔΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 2462083656
6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΔΕ ΑΡΤΑΣ
ΤΗΛ.: 26810 74354
ΣΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΗΛ.: 26510 65187
7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ
ΤΗΛ.: 24210 48762
ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΗΛ.: 24410 73995
1Ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΗΛ.: 2410 670950
1Ο ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΗΛ.: 24310 31080
2Ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 2410 671065
2Ο ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 24310 87691
8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛ.: 26610 44997
9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΔΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΗΛ.: 23820 81010
2Ο ΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 2310 254565
ΣΔΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΗΛ.: 23510 22744
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΤΗΛ.: 23320 52161
1Ο ΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
ΤΗΛ.: 2310 672715
ΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΗΛ.: 23210 58811
3Ο ΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ)
ΤΗΛ.: 2310 753580
10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΔΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ.: 28420 89736
ΣΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΤΗΛ.: 28310 35519
ΣΔΕ ΤΥΛΙΣΟΥ
ΤΗΛ.: 2810 831145
ΣΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΗΛ.: 28210 52132
11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΔΕ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΛ.: 22410 23585
ΣΔΕ ΣΥΡΟΥ
ΤΗΛ.: 22810 87660
12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΔΕ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΤΗΛ.: 27410 86880
ΣΔΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΗΛ.: 27210 80425
ΣΔΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΤΗΛ.: 27520 99484
ΣΔΕ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΗΛ.: 27310 28825
ΣΔΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΗΛ.: 2710 222757
13. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΔΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΤΗΛ.: 22230 29824
ΣΔΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΤΗΛ.: 22650 79298
ΣΔΕ ΛΑΜΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22310 66028
ΣΔΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΤΗΛ.: 22610 39045
1Ο ΣΔΕ ΔΟΜΟΚΟΥ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 22320 22046
1Ο ΣΔΕ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ (ΦΥΛΑΚΩΝ)
ΤΗΛ.: 22620 71918